Veilig inloggen bij overheden en bedrijven

U kunt eHerkenning zien als een soort DigiD voor bedrijven. Zoals burgers met DigiD kunnen inloggen bij de overheid, zo kunnen bedrijven, ondernemers en beroepsbeoefenaren dat met eHerkenning. Een belangrijk verschil is dat DigD wordt verstrekt door de overheid en eHerkenning door commerciële bedrijven.

Veilig inloggen bij overheden en bedrijven

Een kleinere digitale sleutelbos: af van vele wachtwoorden

Goede beveiligings­maatregelen

Bekijk de video over inloggen met eHerkenning

Bekijk de video over inloggen met eHerkenning
 • Download bovenstaande video
 • Uitgeschreven tekst

  Als ondernemer of organisatie moet u vaak zaken regelen met de overheid, gemeente en bedrijven. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een parkeervergunning, subsidie of verzekering. Veel van deze zaken kunt u nu online regelen met eHerkenning.

  Met eHerkenning kunt u zich online identificeren en zo vertrouwelijke gegevens veilig uitwisselen met andere organisaties.

  Het grote gemak is dat u met één inlogmiddel bij meerdere organisaties kunt inloggen. Dat betekent minder wachtwoorden onthouden. Ook kiest u zelf hoe u wilt inloggen. Veilig, makkelijk en betrouwbaar.

  U kunt uw inlogmiddel aanschaffen bij één van de erkende eHerkenningsleveranciers.  Niet alle informatie die u moet uitwisselen hoeft even sterk beveiligd te worden. Een inlogmiddel is daarom beschikbaar op verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Kies het niveau dat gevraagd wordt door de organisaties waar u wilt inloggen óf kies een hoger niveau. Dan weet u zeker dat u uw zaken ook in de toekomst snel en veilig online kunt regelen.

  Ga naar eHerkenning.nl/inloggen voor meer informatie.

Eenvoudig uw online zaken regelen

Met eHerkenning kunt u zich online identificeren en zo vertrouwelijke gegevens veilig uitwisselen met andere organisaties. Het grote gemak is dat u met één eHerkenning inlogmiddel bij meerdere organisaties kunt inloggen. U hoeft dus minder wachtwoorden te onthouden. Daarnaast kiest u zelf hoe u wilt inloggen. Veilig, makkelijk en betrouwbaar.

Direct naar het stappenplan

Ga direct naar het stappenplan en vraag in 6 stappen uw eHerkenningsmiddel aan.