Nieuws

Wilt u weten wat er speelt rondom eHerkenning? Lees onze nieuwsberichten. 

eHerkenning wordt verplicht voor inloggen op Mijn Kadaster

10 januari 2024

Vanaf 1 juli 2024 zullen meerdere diensten binnen Mijn Kadaster overgaan op eHerkenning. Na deze datum zal het niet meer mogelijk zijn om op de oude manier in te loggen. Voor toegang tot deze diensten is een eHerkenningsmiddel op niveau 3 (EH3) vereist. Indien u toegang nodig heeft tot een van de onderstaande diensten, kunt u eenvoudig een EH3 aanvragen bij één van de erkende leveranciers via de volgende link.

Benieuwd voor welke diensten van Mijn Kadaster minimaal eHerkenning niveau EH3 verplicht wordt? En voor welke diensten van Mijn Kadaster niveau EH3 al verplicht is? Klik hier.

Aangifte dividendbelasting vanaf 1 juli 2024 alleen digitaal mogelijk

10 januari 2024

Wilt u vanaf 2024 aangifte doen voor dividendbelasting? Dit kan online snel en eenvoudig via Mijn Belastingdienst ZakelijkHiervoor heeft u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) nodig.

Tot 1 juli 2024 kunt u dit ook nog doen middels het papieren formulier 'Aangifte dividendbelasting' van de Belastingdienst. Na deze datum kunt u alleen nog maar online aangifte doen voor de dividendbelasting over 2024 die u hebt ingehouden op uitgekeerd dividend. 

eHerkenning EH2+ voor Datastelstel Verduurzaming Utiliteit (DVU)

10 januari 2024

Heeft u als gebouweigenaar of gebouwbeheerder toegang nodig tot het Datastelsel Verduurzaming Utiliteit (DVU)? Bijvoorbeeld om het energiegebruik van uw utiliteitsgebouw (kantoor, sport- of schoolgebouw) in te zien? De veiligheid van data is belangrijk. Daarom dient u in te loggen met eHerkenning van minimaal betrouwbaarheidsniveau 2+ (EH2+).  Alleen met eHerkenning krijgt u toegang tot het datastelsel.

U moet tevens op dit niveau (EH2+) gemachtigd zijn voor de dienst: RVO.nl - Datastelsel Verduurzaming Utiliteit EH2+ of gemachtigd zijn voor alle diensten op niveau 2+.  Meer informatie over machtigingen vindt u hier.

Hoe werkt het datastelsel?
Het datastelsel is een online omgeving waar u uw gegevens invult over uw gebouw en uw aansluiting op het elektriciteitsnet. Daarna toont het stelsel de data over het energiegebruik van uw gebouw. Zo ziet u in één oogopslag hoeveel energie uw gebouw gebruikt. Daarnaast is het mogelijk een gebouw te vergelijken met het gemiddelde gebruik van gebouwen uit dezelfde categorie.

Ook heeft u als gebouweigenaar of gebouwbeheerder de mogelijkheid om iemand anders toestemming te geven om met de data van een gebouw aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een energieadviseur, zodat hij kan adviseren over de besparingsmogelijkheden. Klik hier voor meer informatie.

Beschikt u nog niet over eHerkenning?
Raadpleeg dan ons stappenplan eHerkenning aanvragen voor handige tips. Kies vervolgens uit het overzicht met erkende leveranciers  de leverancier die het beste bij u past.