eHerkenning gebruiken

Met eHerkenning kunt u als bedrijf of organisatie online zakendoen met (overheids)dienstverleners; in Nederland en in de rest van Europa.

eHerkenning aanvragen

Wilt u binnen uw bedrijf of organisatie online uw zaken regelen met de overheid? Dit kan met eHerkenning. Vraag eHerkenning aan bij een van de 6 erkende leveranciers.
Direct aanvragen

Over uw aanvraag

Vraagt u eHerkenning aan? Dan moet u op een paar dingen letten. Zoals wie eHerkenning gaan gebruiken, wat u nodig heeft en hoe lang het duurt.
Hulp bij uw aanvraag

Machtigen

Elke persoon die eHerkenning gebruikt namens uw organisatie heeft een machtiging nodig. Zonder machtiging werkt eHerkenning niet. Een machtiging is persoonlijk.
Lees meer over machtigen

Betrouwbaarheidsniveaus

Er zijn 4 betrouwbaarheidsniveaus: EH2, EH2+, EH3 en EH4. De dienstverlener waarbij u inlogt, bepaalt het betrouwbaarheidsniveau van zijn online diensten.
Lees meer over de betrouwbaarheidsniveaus

Waar u kunt inloggen

Inloggen met eHerkenning kan bij meer dan 500 verschillende (overheids)dienstverleners. Ook bij grote overheidsdienstverleners, zoals het UWV of de Belastingdienst.
Bekijk de lijst met organisaties

Europees gebruik

EHerkenning is een Europees erkend inlogmiddel. U kunt daarmee online uw zaken regelen met overheidsorganisaties in Europa die Europees inloggen aanbieden.
Lees meer over Europees gebruik