eHerkenning gebruiken

Met eHerkenning doet u online zaken met (overheids)dienstverleners voor uw bedrijf of organisatie; in Nederland en in de rest van Europa.

eHerkenning aanvragen

Wilt u of iemand in uw bedrijf of organisatie uw zaken met de overheid online regelen? Vraag eHerkenning aan bij één van de 6 erkende leveranciers.

Vraag direct aan

Over uw aanvraag

Wilt u eHerkenning aanvragen? Er zijn verschillende dingen die u moet onthouden. Bijvoorbeeld wie er gebruik gaat maken van eHerkenning, wat u nodig heeft en hoe lang het duurt.

Hulp bij uw aanvraag

Machtigen

Iedereen die namens uw organisatie eHerkenning gebruikt, heeft een machtiging nodig. Zonder toestemming werkt eHerkenning niet. Een machtiging is persoonsgebonden.

Lees meer over machtigen

Betrouwbaarheidsniveaus

Er zijn 3 betrouwbaarheidsniveaus voor eHerkenning: EH2+, EH3 en EH4. De dienstverlener waarbij u inlogt bepaalt de mate van zekerheid van zijn online diensten.

Lees meer over betrouwbaarheidsniveaus

Waar kunt u inloggen

U kunt met eHerkenning inloggen bij meer dan 600 verschillende (overheids)dienstverleners. Denk hierbij aan grote overheidsdienstverleners zoals het UWV en de Belastingdienst.

Bekijk de lijst van organisaties

Europees gebruik

EHerkenning is een in Europa goedgekeurd inlogmiddel. Hiermee regelt u online uw zaken met overheidsorganisaties in de Europese Economische Ruimte (EER) die Europese inlogmogelijkheden bieden.

Lees meer over Europees gebruik