U bevindt zich op: Aansluiten op eHerkenning  Betrouwbaarheidsniveaus

Betrouwbaar en veilig online contact

Als u online zakendoet dan wilt u zeker weten met wie u zaken doet. Omgekeerd wil de persoon die op uw webdienst inlogt erop kunnen vertrouwen dat u goed met zijn gegevens omgaat. Een veilige en betrouwbare toegang tot uw online dienstverlening is hierin dan ook essentieel.

Verschillende niveaus van betrouwbaarheid

Bij online dienstverlening wisselt u informatie uit met een andere partij. Dit kan openbare informatie zijn of juist gevoelige informatie. De ene online dienst moet daarom meer afgeschermd worden dan de andere. Binnen eHerkenning zijn er 5 niveaus van betrouwbaarheid, waarmee u uw diensten kunt afschermen: van laag (EH1) tot zeer hoog (EH4). U bepaalt zelf met welk betrouwbaarheidsniveau u uw diensten wilt aanbieden.

In het linkermenu leest u meer over de verschillende betrouwbaarheidsniveaus en een aantal tips om het juiste betrouwbaarheidsniveau voor uw webdienst te bepalen.

Logo Betrouwbaarheidsniveaus

Betrouwbaarheidsniveaus en eHerkenningsmiddelen

Het betrouwbaarheidsniveau dat u kiest voor uw webdienst bepaalt het type eHerkenningsmiddel dat uw klanten moeten gebruiken om in te loggen. Zij kunnen kiezen uit 5 soorten eHerkenningsmiddelen, gebaseerd op een betrouwbaarheidsniveau: van laag (eH1) tot zeer hoog (eH4).