Organisaties moeten vaak zaken regelen met overheden of gemeentes. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een omgevingsvergunning of een subsidie. Met een inlogmiddel van eHerkenning kan een medewerker dit namens een organisatie eenvoudig online doen. Maar hiervoor moet hij wel eerst gemachtigd worden.

Met machtigingen krijgt een organisatie de zekerheid dat alleen bevoegde medewerkers bepaalde zaken online kunnen regelen. En de zekerheid dat dit veilig en betrouwbaar gebeurt. Een inlogmiddel van eHerkenning en bijbehorende machtigingen zijn persoonsgebonden en kunnen dus niet worden gedeeld of overgedragen. Machtigingen moeten daarom persoon en per dienst worden vastgelegd bij een erkende eHerkenningsleverancier. De wettelijke vertegenwoordiger van de organisatie kan hiervoor een machtigingenbeheerder aanstellen. Die regelt vervolgens wie voor welke online diensten gemachtigd wordt.

Wilt u meer weten over het machtigen van medewerkers? Kijk dan op eHerkenning.nl/machtigen voor meer informatie of neem contact op met een erkende leverancier.

Download in MP4 HD formaat MP4 HD | 9.4 MB