Nieuwsberichten

31 oktober 2019

Vanaf 1 november 2019 moeten werkgevers via eHerkenning hun zaken regelen op het werkgeversportaal van UWV.  Met eHerkenning brengt UWV de beveiliging van het portaal naar een hoger niveau en voldoet zo aan de eis van de Autoriteit Persoonsgegevens om te werken met meerfactor-authenticatie. Recente cijfers laten zien dat veel ondernemers de stap naar eHerkenning nog niet hebben gemaakt. Dit kan onwenselijke gevolgen hebben voor werknemers. Het risico bestaat dat zij straks bijvoorbeeld hun ziekte- of zwangerschapsuitkering niet op tijd ontvangen.

15 oktober 2019

Het aantal aanvragen van eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) is, mede door de verplichting van EH3 door het UWV, enorm gestegen in een korte periode. Hierdoor is ook de verwerkingstijd opgelopen bij alle leveranciers van eHerkenning. Aangezien het verwerken van een EH3 aanvraag meerdere weken kan duren, kunnen de leveranciers uitlevering van EH3 voor 1 november 2019 niet meer garanderen. Ook het UWV heeft hierover een bericht opgenomen in haar nieuwsbrief.

11 oktober 2019

Vanaf 1 november 2019 kunt u niet meer zonder eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV. Start nu uw aanvraag, want het aanvragen van eHerkenning kost tijd en voorbereiding.

Meer nieuws