Betrouwbaarheidsniveau van een eHerkenningsmiddel

Als u inlogt met eHerkenning wilt u erop vertrouwen dat er goed met uw gegevens wordt omgegaan. De organisatie wil er zeker van zijn met wie hij zakendoet. Daarom is veilige en betrouwbare online toegang tot dienstverlening essentieel.

De dienstverlener waar u met eHerkenning inlogt bepaalt het benodigde betrouwbaarheidsniveau van uw eHerkenningsmiddel voor hun online dienst. Bekijk het overzicht met dienstverleners en welk niveau zij vereisen.

Meer zekerheid over uw online identiteit met een hoger niveau

EH Logo betrouwbaarheidsniveaus

Er zijn eHerkenningsmiddelen op 5 betrouwbaarheidsniveaus

  • EH1 (laag)
  • EH2 (laag)
  • EH2+ (laag)
  • EH3 (substantieel)
  • EH4 (hoog)

Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Voor een middel op een hoger betrouwbaarheidsniveau moet u bij de aanvraag meer controlestappen doorlopen om uw identiteit en handelingsbevoegdheid vast te stellen. Zo wordt bijvoorbeeld bij aanvraag van EH3 en EH4 uw originele identiteitsdocument gecontroleerd.

Een eHerkenningsmiddel is persoonsgebonden

Een eHerkenningsmiddel is persoonsgebonden en mag niet worden overgedragen of gedeeld. Als iemand anders binnen uw organisatie ook wil inloggen met eHerkenning, moet hij een eigen eHerkenningsmiddel met machtiging hebben.

Kies het hoogste betrouwbaarheidsniveau van de online diensten waar u wilt gaan inloggen. U kunt altijd inloggen bij een dienst waar een lager betrouwbaarheidsniveau nodig is.

Heeft u al een eHerkenningsmiddel, maar met een lager betrouwbaarheidsniveau voor de online dienst waar u ook wilt inloggen? Dan moet u uw middel upgraden naar een hoger niveau.