Makkelijker en sneller een Standaard Bankverklaring met SBR Banken, eHerkenning en iSHARE

15 oktober 2018

Dinsdag 9 oktober verscheen het volgende nieuwsbericht over een pilot met eHerkenning en iSHARE.

Ondernemers in de logistiek regelen binnenkort een stuk eenvoudiger en sneller een Standaard Bankverklaring. Want SBR Banken - de organisatie die de aanlevering van financiële rapportages vereenvoudigt – start binnenkort een pilot met eHerkenning en iSHARE.

Jaarlijks vragen duizenden ondernemers in de logistiek een Standaard Bankverklaring aan bij hun bank, omdat hun tussenpersoon het financiële overzicht nodig heeft voor bijvoorbeeld het maken van de jaarrekening of het opstellen van een oprichtingsakte.Ondernemers doen dit door hun tussenpersoon te machtigen om namens hen een Standaard Bankverklaring bij hun bank op te vragen.

Het regelen van deze machtiging is nu een omslachtig – grotendeels papieren – proces dat door banken en tussenpersonen als inefficiënt, tijdrovend en foutgevoelig wordt ervaren. En dat bovendien voor elke verklaring opnieuw moet worden gedaan. Maar hier komt verandering in. Want SBR Banken gaat ’t een stuk makkelijker, sneller en veiliger maken om een Standaard Bankverklaring te regelen. De pilot zal dit uiteraard moeten ondersteunen.

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van iSHARE.