eHerkenningsmakelaars maken overheidsorganisaties gereed voor eIDAS

27 maart 2018

Vanaf nu hebben eHerkenningsmakelaars de functionaliteiten gereed om te voldoen aan de eIDAS-verordening. Hiermee kunnen publieke dienstverleners Europese burgers en bedrijven digitale toegang verlenen. Ook is het gebruik van het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN) binnenkort beschikbaar.

Aansluiting Europese burgers en bedrijven

Nieuwe en reeds aangesloten dienstverleners sluiten met deze nieuwe functionaliteiten van de eHerkenningsmakelaar aan op de Europese eIDAS-infrastructuur. Zo krijgen Europese burgers en bedrijven toegang tot de digitale dienstverlening wanneer zij inloggen met een Europees erkend inlogmiddel. Het eerste buitenlandse inlogmiddel wat vanaf 29 september 2018 gebruikt kan worden is het Duitse Neuer Personalausweis (nPA).

Met behulp van de veilige en innovatieve manier van versleuteling, krijgen dienstverleners voor eIDAS binnenkort ook het Burgerservicenummer (BSN) van Europese burgers. Hiervoor maken de eHerkenningsmakelaars het Service Pack eIDAS gereed.

Identificeren van ondernemers met RSIN

Ook maakt eHerkenning het binnenkort mogelijk een ondernemer, naast het KvK-nummer, te identificeren op basis van het RSIN-nummer. RSIN staat voor ‘Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer’. Alle rechtspersonen en samenwerkingsverbanden, zoals een BV, vereniging, stichting, VOF of maatschap, krijgen bij inschrijving in het Handelsregister dit RSIN-nummer toegewezen.

Overheidsorganisaties zoals de Belastingdienst en UWV maken gebruik van het RSIN-nummer om ondernemers te identificeren. Straks kunnen ondernemers dan ook met eHerkenning inloggen bij deze organisaties

Meer info

Bovenstaande functionaliteiten zijn vanaf nu beschikbaar. eHerkenningsmakelaars kunnen dit vanaf nu aanbieden. Uw eHerkenningsmakelaar helpt u graag verder en adviseert u bij de diverse mogelijkheden. Alvast meer lezen?