U bevindt zich op: Inloggen met eHerkenning Wat is eHerkenning  Voordelen

Voordelen van inloggen met eHerkenning

Veilig inloggen bij overheden en bedrijven

Een kleinere digitale sleutelbos: af van vele wachtwoorden

Goede beveiligings­maatregelen

Efficient: Tijds- en kostenbesparend

Zelf kiezen hoe u inlogt

Één manier van inloggen bij overheden en bedrijven

Veilig inloggen bij overheden en bedrijven

eHerkenning staat voor veilig inloggen. De overheid en het bedrijfsleven hebben daarom glasheldere afspraken gemaakt over strenge eisen aan veiligheid, betrouwbaarheid en de bescherming van persoonlijke gegevens.

Een kleinere digitale sleutelbos: af van vele wachtwoorden

Dankzij eHerkenning kunt u hetzelfde inlogmiddel bij meerdere organisaties gebruiken, zowel bij de overheid als bij bedrijven. Dit zorgt ervoor dat online identificeren makkelijker wordt én dat u minder wachtwoorden hoeft te onthouden.

Goede beveiligingsmaatregelen

Soms is extra zekerheid nodig die bewijst wie u bent. Een eHerkenning inlogmiddel is daarom beschikbaar op verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Hoe meer zekerheid een organisatie nodig heeft over wie u bent, hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau van het inlogmiddel moet zijn dat u gebruikt. Verder worden eHerkenningsmiddelen altijd persoonsgebonden uitgegeven. Zij kunnen dus niet worden gedeeld of overgedragen.

Efficiënt: Tijd- en kostenbesparend

Niet meer in de rij staan op het gemeentehuis, geen papieren rompslomp meer en uw zaken regelen wanneer u dat uitkomt. Met eHerkenning kunt u efficiënt, betrouwbaar en eenvoudig online zaken regelen bij overheidsinstanties, instellingen en overige organisaties.

Zelf kiezen hoe u inlogt

Bij eHerkenning kiest de gebruiker zelf zijn inlogmethode. Zo is het mogelijk met een mobiele app in te loggen, met een wachtwoord + sms of met een One Time Password via een token. Eenvoudig, snel en betrouwbaar.

Één inlogmiddel voor meerdere diensten

Met eHerkenning heeft u één inlogmiddel waarmee u veilig en snel kunt inloggen op webdiensten van (overheids)organisaties die gebruik maken van eHerkenning. Gemakkelijk, want u hoeft dan meer niet per webdienst een aparte inlogprocedure te volgen of account aan te maken.